Heksen en zo

Uitgeverij Rubinstein
9789054448082
★ S A L E . 20%
    niet meer leverbaar
 
  • Beschrijving
  • Specificaties

Op deze 2 cd's leest Annie M.G. Schmidt acht vreemde verhalen voor. Over een kapper die bij de diepvriesdames terecht komt, over een ooievaar die een koningskindje moet afleveren, over een koning die een maarschalk had die zijn oor kon afschroeven en over een meisje dat haar naam kwijt was. En over gewone mensen die ongewone dingen meemaken... over koningen, prinsen, heksjes en prinsesjes, engeltjes en andere mensen. Laat je betoveren door de magische verhalen van Annie M.G. Schmidt.

Inhoud
1. De diepvriesdames
2. Lakentje met een kroontje
3. De maarschalk die zijn
oor te luisteren legde
4. Het meisje dat haar naam kwijt was

1. Het beest met de achternaam
2. Vreemde juffrouw Bok
3. Roel-met-gevoel
4. De Kikvorst

Over de auteur
Annie M.G. Schmidt
(1911-1995) is zonder twijfel de bekendste Nederlandse schrijfster van kinderboeken en -gedichten. Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet, Dikkertje Dap, het beertje Pippeloentje, Abeltje... Wie kent ze niet? Een aantal boeken is verfilmd en ze kreeg veel bekroningen, onder andere een Gouden Griffel voor Otje.

Annie M.G. Schmidt heeft veel geschreven. Behalve verhalen en gedichten voor kinderen schreef ze ook voor volwassenen, en teksten voor liedjes, cabaret, toneelstukken, radio- en televisieprogramma´s. In de jaren ´50 schreef ze ieder jaar een bundel gedichten voor kinderen. Deze gedichten zijn speels, gaan vaak over malle dingen die gebeuren met deftige mensen of over stoute kinderen. Ook schreef ze in die periode acht boekjes over Jip en Janneke, korte verhaaltjes over de belevenissen van twee kleuters. In haar andere kinderboeken gebeuren de wonderlijkste dingen: er komen vreemde figuren in voor, de dieren kunnen praten. In deze boeken levert ze op een vriendelijke en grappige manier kritiek op volwassenen en op de maatschappij.

Ze was in 1964 de eerste die de belangrijkste kinderboekenprijs van Nederland won: de Staatsprijs voor kinder- en jeugdliteratuur (tegenwoordig is dat de Theo Thijssenprijs). Ook kreeg ze de belangrijkste kinderboekenprijs ter wereld: de Hans Christian Andersenprijs (1988). (Bron: Leesplein)

2 cd-luisterboek | luisterduur ongeveer 145 minuten

Auteur: Annie M.G. Schmidt
Titel: Heksen en zo
Uitgever: Rubinstein
ISBN: 9789054448082
Type: Luisterboek
Genre: Kinderen
__ifPurchasable__
__endifPurchasable__